Winkelmandje: 0 item(s): € 0,00

Paardenverkoop

Orchids Princess Mary (Priory Prickle x Kantjes ronaldo)

Geplaatst door: Nathalie Pronk op 01-08-2014

Priory Prickle x Kantje's Ronaldo (pref. ps.d.h. ps.f.h) x Kantje's Sjonny (pref.)

Orchid's Princess Mary is een stermerrie uit de welbekende hengst Priory Prickle. Zij komt uit de welbekende Hetty stam. Orchid's Princess Mary ontving als 3-jarige een 1e premie op de keuring en werd in 2003 op de regionale keuring in Sevenum uitgeroepen tot best zogende merrie, kleine maat en werd dagkampioen. In 2006 behaalde dochter Orchid's Safira een 1e premie.

Moeder van Orchid's Princess Mary is de stermerrie Orchid's La Shianthera, zij is een half zus van de goedgekeurde hengst Kantje's Carlando en is grootmoeder van Orchid's Romario ll. Orchid's La Shianthera is zelf uitgebracht in het ZZ springen. Moedersmoeder, de ster preferent prestatie fokmerrie Weverwijk's Santana is de moeder van de goedgekeurde hengsten Kantje's Carlando en Kantje's Norman (springt internationaal) die in Belgie is goedgekeurd. De op dit moment bekende ponyhengst Kosmo van Orchids (NRPS), heeft ook als moedersvader Kantjes Carlando. Met amazone Teddy van Rijt wordt hij uitgebracht op internationele springwedstrijden.

Ook is Weverwijk's Santana een volle zus van de EK pony Pepperony Quickstep, uit de jaren '80. Nakomelingen van Weverwijk's Santana zijn oa.:

- Orchid's Exul, sportnaam Mirror die onder Dominique Roelofs teamgoud behaalde op het EK van 2005 en individueel 4e werd.

- Orchid's Dusty, kwam met Ruben romp op internationaal niveau aan de start.

- Orchid's La Shianthera, ZZ springen

- Orchid's Paradox, springen 1.10 m

Dochter van Orchid's Princess, Orchid's Starlight (Tajana), loopt onder Stacey Buyserd succesvol in het Z dressuur en het L springen. Starlight is een afstammeling van Marnehoeve's Everest. Zij is samen met Stacey in 14 wedstrijden van de B dressuur naar het M gereden. Orchid's Starlight bracht al een veulen van Poppings Macho. De hengst werd in 2010 aangeboden voor de hengstenkeuring.

Orchid's Princess Mary is voor 2015 drachtig van hengst Jacodi's Bo Barclay (Woodrow Carisbrooke x Beaucandan Brendan)
Barclay
komt uit de zeer succesvolle fokkerij van de Fam. Jochems. Deze geweldige beweger met zijn fantastische model was al tijdens zijn goedkeuring een opvallende verschijning. Hij sloot zijn verrichting af met bijzonder hoge cijfers voor zowel springen als dressuur en werd daarmee verrichtingskampioen! In 2009 liep hij met veel overtuiging naar de kampioenstitel van de jonge hengsten. In 2010 presteerde Barclay zelf zeer goed, zowel in het springen als in de dressuur. Hij liep bij de 10 besten tijdens de finale van de Divoza-cup. Ook op de New Forest sportdag 2010 werd Barclay in beide disciplines kampioen! Barclay is op nationaal nivo uitgebracht in de dressuursport. In zowel 2013 als 2014 werd Barclay tot algemeen kampioen uitgeroepen. Zijn eerste nakomelingen zijn zeer opvallende pony's onder het zadel, met fijne karakters. Dit jaar werd zijn zeer mooie zoon Jacodi's Maritza's Maison goedgekeurd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nathalie Pronk tel. 06 222 45 178

Terug naar het overzicht