Winkelmandje: 0 item(s): € 0,00

Fokkerij

Bij 't Schanebroek zijn we al jaren bezig met het fokken van spring en dressuur paarden en pony's.
Ons doel in de fokkerij is om functionele, gezonde en correcte en kwaliteitsvolle pony en paarden te fokken. Een paard dat goed kan presteren op top niveau moet atletisch zijn, een goede instelling hebben en goed kunnen bewegen. Hiermee houden we dan ook rekening mee bij onze hengstenkeuze.
Ook is in de fokkerij het gebruik van de juiste merries erg belangrijk want een groot genetisch aandeel zit in de verervingskracht van de merrielijn.

Om een veulentje uit te laten groeien tot een goed en gezond sportpaard of pony zijn een aantal facetten erg belangrijk. Allereerst de verzorging, het welzijn van de paarden en pony's is erg belangrijk. Wij vinden frisse lucht, licht, ruimte en voldoende beweging van het allergrootste belang. Sociaal contact tussen de paarden en optimale voeding horen hier ook zeker bij. De dieren kunnen elkaar altijd zien en ruiken. Van veulen af komen de paarden en pony's veel in de hand.


Chavello Keur, prest. sport, 147,5 cm
Casper x Condor, NRPS, merrie, 2002


Chavello is een afstammeling van de hengst Casper (v. Conquistador). Casper behoort tot de meest invloedrijke springpony leveranciers van de laatste decennia. Top springpony's zoals: Balou, Carl, Babylou, Concorde, Chaplin, Cilas, Butterfly, Rozoe, DJ Tiesto, Cash, Rivona V, Floortje stammen allen af van Casper.

Moeder van Chavello is Jimmy (v. Condor ox). Zij is een volle zus van de bekende Chento, ook moeder van onder andere de succesvolle men- en dressuurpony Mirthe van 't Gildeland (keur) van Hanno van Kalkeren. De jongste nakomeling van Jimmy, de 8 jarige Nagim op de Heide (v. Nicolai) nam begin september in het tweespan van de Belf Johan Nijs deel aan het WK mennen. In 2007 is Chavello ster geworden en tevens Nationaal Kampioen NRPS. Winnaar vd statiedeken en Bestgaande rijpony 2007.

Chavello heeft in het Z2-dressuur gestart en heeft hierdoor het sportpredikaat verdiend.

In 2014 is haar eerste veulen ter wereld gekomen. Een supermooi merrieveulen, Chavelli van 't Schanebroek, van de hengst Kasanova van Klaverborch.

Het jaar daarna, 2015, is Chavello bevallen van het hengstveulen, Zayn van 't Schanebroek, van de NRPS hengst Zeppe van de IJsseldijk (v. Zodiak).

Dit hengstveulen heeft een 1e premie behaald op de Late Veulenkeuring en werd tevens veulenkampioen! Hierdoor heeft Chavello het keurpredikaat mogen ontvangen.

In juni 2016 is Chavello bevallen van een prachtig valk kleurig merrieveulen van de cremello hengst Don Cremello du Bois (v. der Harlekin B, Z1 dressuur). Tijdens de Late Veulenkeuring in Ermelo werd zij beloond met een 1e premie en werd ze als 2e in haar groep geplaatst.

Ook voor 2018 is Chavello drachtig van de cremello hengstDon Cremello du Bois (v. der Harlekin B, Z1 dressuur)!!


Elfje Eline S, Elite PROK EPTM spr 1,65 m

Van Gogh x Aram x Palatin 2009, merrie, KWPNElfje Eline is een mooie stermerrie van de KWPN hengst van Gogh (v. Numero Uno). Deze hengst wordt internationaal succesvol uitgebracht door Marco Kutcher en won al diverse grote prijzen. Onlangs, oktober 2015, won hij de Grote Prijs van de Longines Masters of Los Angeles. In 2012 werd hij tijdens de GP van Verden in het 1.50 m, tijdens de GP Roosendaal 2e in het 1.45 m, 10e tijdens het WK in Lanaken op 6 jarige leeftijd. Inmiddels is hij gekwalificeerd als Grand Prix hengst (1.60m). Tevens was hij verrichtingskampioen van zijn jaargang.

Moeder van Elfje Eline is de ster merrie Fera, zij is M dressuur geklasseerd. Moedersvader is de welbekende hengst Aram (v. Nimmerdor). Aram vererft zich goed qua sport en exterieur. Zijn dochter Gerettie werd UTV kampioen, Hayko en Kondor lopen Grand Prix dressuur en Electrik II, Balance, Euro Commerce Sevillia en Inter Acces De Sjiem springen internationaal.
De Olympisch Kampioen Inter Acces De Sjiem onder Jeroen Dubbeldam is wel de bekendste nakomeling van Aram. De Sjiem won goud op de Olympische Spelen in Sydney.

Elfje Eline is op de merriekeuring in 2017 in Geesteren, Elite verklaard.
Eflje heeft in 2014 een veulen van Up to Date ter wereld gebracht en in 2015 een hengstveulen van de hengst Forsyth (v. Carambole). Voor 2018 is Elfje drachtig van de sensationele springhengst Glasgow van het Merelsnest (v. Nabab de Reve x Darco), die op dit moment fantistisch presteerd onder Jur Vrieling.

Goede vrijdag 30 maart 2018...., en een goede vrijdag was het zeker!! Elfje Eline is bevallen van een prachtig hengstveulen van de hengst Glasgow van het Merelsnest!!