Winkelmandje: 0 item(s): € 0,00

Paardenmelk

Hoewel paardenmelk geen geneesmiddel is, heeft paardenmelk een positieve invloed op de algemene vitaliteit en op het functioneren van verschillende organen. Paardenmelk is qua samenstelling vergelijkbaar met moedermelk. Het bevat veel energie, ijzer, vitaminen ( A, B, B2, B12, C en E), mineralen en spoorelementen. Het eiwit bestaat bijna voor de helft uit albumine/globine (afweereiwitten). Dit gezonde natuurproduct bevat weinig vet (± 1%) en is rijk aan eiwitten en melksuikers ( 5 à 6 %).

De melk is licht verteerbaar en stimuleert de groei van goede bacteriën in de darmflora. De uitbreiding van deze goede bacteriën zorgt voor de verdringing van de slechte bacteriën, die de oorzaak zijn van vele aandoeningen. Zij produceren namelijk gifstoffen die de darmwand irriteren en in het bloed kunnen worden opgenomen. Een verkeerde samenstelling van de darm veroorzaakt tekorten in het lichaam van mineralen en vitaminen, met name vitamine K en de vitaminen uit de B-groep. Er treedt gebrek aan weerstand op, die een vergrote ontstekingsgevoeligheid en vatbaarheid voor infecties tot gevolg kan hebben.

Door het drinken van paardenmelk wordt de darmflora hersteld en het bloed gezuiverd. Door de samenstelling en de lichte verteerbaarheid van paardenmelk wordt het product ook gebruikt door mensen die aan kanker lijden. Het versterkt het lichaam en heeft vaak tot gevolg dat een chemokuur of bestraling beter kan worden verdragen en dat de bloedwaarden beter op peil blijven.

Wanneer kun u paardenmelk gaan drinken?

 • Paardenmelk kan vaak gedronken worden ter vervanging van koemelk, bijvoorbeeld bij een koemelk allergie.
 • Paardenmelk kan een gunstige invloed hebben op eczeem, psoriasis, hooikoorts maar ook op allergieën zoals bijvoorbeeld een zon allergie.
 • Paardenmelk kan gedronken worden ter versterking van de vitaliteit en conditie.
 • Paardenmelk kan een gunstige invloed hebben op hart- en bloedvaten.
 • Paardenmelk kan zorgen voor een verantwoord cholesterol gehalte.
 • Paardenmelk kan worden gebruikt voor het behoud van een normale en gezonde bloeddruk.
 • Paardenmelk kan bijdragen aan de verhoging van de weerstand en herstel na ziekte.
 • Paardenmelk kan bijdragen aan een evenwichtige darmflora.
 • Paardenmelk kan gedronken worden bij vermoeidheid en ouderdomsverschijnselen.
 • Paardenmelk kan een gunstige invloed hebben op astmatische aandoeningen.
 • Paardenmelk kan een gunstige invloed hebben op overgangsproblemen.
 • Paardenmelk kan de stofwisseling bevorderen.
 • Paardenmelk is geschikt voor mensen die zich bewust zijn van het belang van gezonde voeding en problemen wil voorkomen.

Omdat paardenmelk veel door huid opneembare vitaminen en mineralen bevat kan het een zeer gunstig effect hebben op vele huid- en haarproblemen. De verzorgingsproducten op basis van paardenmelk kunnen een herstellend effect op de huid hebben. Het gaat hierbij om o.a. huidverzorgende cremes, shampoo, hairconditioner, bodylotion, reinigingsmelk etc.

Via onze webshop kunt u informatie vinden over de cosmetica producten, de paardenmelk in poedervorm en in capsules.

Bestellingen kunnen geplaatst worden via de webshop, via e-mail of telefonisch. Wilt u uw bestelling bij ons af komen halen, dan kunt u hierover contact met ons opnemen.